Τιμή στον Μανόλη Αναγνωστάκη
8 Μαρτίου 2023

Ο Σύλλογος Αποφοίτων του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί, με αφορμή την Ημέρα Ποίησης, σε εκδήλωση τιμής στον Μανόλη Αναγνωστάκη την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023, στις 19.30΄ στην αίθουσα τελετών του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δελμούζου 1.

– Ο συμμαθητής, στο Πειραματικό, του Μ. Αναγνωστάκη, δικηγόρος Νίκος Βασιλακάκης συζητάει με τον αρχιτέκτονα και στενό φίλο του ποιητή Μιλτιάδη Πολυβίου.

– Ο καθηγητής νεοελληνικής φιλολογίας στο ΑΠΘ Μιχάλης Μπακογιάννης συνομιλεί με τις φιλολόγους Ελένη Κατσαβέλη, διδάκτορα νεοελληνικής φιλολογίας, και Virginia Rech, φοιτήτρια ελληνικής φιλολογίας στο ΑΠΘ και μεταφράστρια αγγλικών και ισπανικών κειμένων.

– Μαθητές και μαθήτριες διαβάζουν και τραγουδούν μελοποιημένα ποιήματα του Μ. Αναγνωστάκη, με διευθύντρια χορωδίας την καθηγήτρια Μ. Πατιώ.

Οι μαθήτριες και μαθητές, οι καθηγήτριες και καθηγητές, η Διεύθυνση του Σχολείου και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, συμβάλλουν ουσιαστικά στην προετοιμασία και πραγματοποίηση της εκδήλωσης.