Θάνατος του Αντιπροέδρου του ΔΣ, Άκη Σταμπουλή
14 Ιουνίου 2022

Με βαθιά θλίψη αποχαιρετίσαμε πρόσφατα τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Αποφοίτων, Άκη Σταμπουλή. Το ΔΣ ομόφωνα αποφάσισε να τιμήσει τον Πρόεδρό του για τα έτη 2014-2016 και μέλος του ΔΣ 1996-2006 και από το 2016, παριστάμενο στην εξόδιο ακολουθία. Η Πρόεδρος είπε τα παρακάτω λόγια, εκ μέρους όλου του Συλλόγου:

”Σήμερα αποχαιρετούμε, με τις προσευχές της εκκλησίας και τους δικούς του, τον συμμμαθητή μας Ιάκωβο Σταμπουλή.

Αποχαιρετούμε, εμείς, η μεγάλη οικογένεια των Αποφοίτων του Πειραματικού Σχολείου τον πρώην Πρόεδρο και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, τον αγαπημένο ΄Ακη μας.

Ο Άκης, απόφοιτος του 1982, θα μείνει στη μνήμη μας χαραγμένος βαθιά, στενά συνδεδεμένος με δύο λέξεις: προσφορά και αγώνας.

Άνθρωπος της προσφοράς στον επαγγελματικό, κοινωνικό και πολιτιστικό στίβο, όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη, όπου δραστηριοποιήθηκε επί δεκαετίες. Προσφορά ακόμη και στο Σχολείο μας, το Πειραματικό, Φάρο του Εκπαιδευτικού Δημοτικισμού, που δε μεταδίδει απλά γνώσεις, αλλά διαμορφώνει ολοκληρωμένους χαρακτήρες με δεξιότητες ώστε να γίνουν ηγετικά στελέχη της κοινωνίας μας. Προσφορά, στην οικογένειά του τέλος. Με τη σύζυγό του Μαίρη ανέθρεψαν τον γιο τους, Γιώργο. Το κοινό καλό επιζητούσε, ο φίλος μας, που αποχαιρετούμε τούτες τις στιγμές.

Ο ΄Ακης πάλεψε, χρόνια τώρα, σαν νέος Διγενής στα “μαρμαρένια Αλώνια” με τον σύγχρονο Χάροντα. Ως ίσος προς ίσο. Δε δίσταζε να κοινοποιεί το πρόβλημά του. Θυμόσοφα μας έλεγε: “το παλεύω”. Θα παίρνουμε δύναμη από τούτην την πάλη. Για να αντιμετωπίσουμε τις κάθε είδους αντιξοότητες της ζωής και, ενωμένοι, παραμερίζοντας τις όποιες μικρότητες, να συνεχίζουμε. Για να ανεβαίνουμε συνεχώς “λίγο ψηλότερα”.

Καλόν Παράδεισο, φίλε και συμμαθητή μας.

Θερμά συλλυπητήρια στη μητέρα σου Όλγα, παλιά δασκάλα, που δούλεψε, επίσης υποδειγματικά και με αυταπάρνηση για πολλά χρόνια και στο Σχολείο μας, στη σύζυγο Μαίρη, τον γιο σου Γιώργο, στον επίσης συναπόφοιτό μας αδελφό σου Μιλτιάδη/Μίλτο, και τους συγγενείς, σε όλους τους συμμαθητές και φίλους σου.

Καλό σου ταξίδι! Βοn Voyage! Αιωνία σου η μνήμη.”