Τα νέα του Συλλόγου Αποφοίτων #4
22 Μαρτίου 2022

Αγαπητές και αγαπητοί Απόφοιτοι του Πειραματικού Σχολείου,

Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του ΣΑΠΣΠΘ με θέμα την εναρμόνιση του καταστατικού με την ισχύουσα νομοθεσία.

Η νέα μας σελίδα www.sapspth.gr είναι έτοιμη, με την καθοριστική συμβολή της εταιρίας Social Mind, ιδιοκτησίας αποφοίτων. Ευελπιστούμε να φιλοξενήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες από τις αναμνήσεις σας από το σχολείο (υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να στέλνετε το σχετικό υλικό στο memories@sapspth.gr ) αλλά και τις εκδηλώσεις του Συλλόγου, με μεγαλύτερη διάδραση μεταξύ των αποφοίτων.

Οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους. Το Σχολείο, ένα δημόσιο σχολείο που θέλει να πρωτοπορεί, έχει αυξημένες ανάγκες. Κάνετε τις μικρές ή μεγαλύτερες δωρεές σας προς αυτόν τον σκοπό.

Εγκαινιάζουμε σήμερα τις δράσεις των αποφοίτων. Στείλτε μας τα νέα που θα θέλατε να μοιραστείτε με τους συμμαθητές σας!

Η Πρόεδρος και το ΔΣ του ΣΑΠΣΠΘ

Καταστατική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Αποφοίτων

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2022, η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου. Το ΔΣ είχε ετοιμάσει ήδη από το καλοκαίρι το νέο καταστατικό, ενώ λίγες μέρες πριν την Συνέλευση έστειλε στα μέλη τις θέσεις υπέρ και κατά της εναρμόνισης με την ισχύουσα νομοθεσία. Η συζήτηση μεταξύ των αποφοίτων ήταν έντονη, έως θυελλώδης σε ορισμένες στιμές, ωστόσο κόσμια.

Το “παρών” έδωσαν αρκετοί απόφοιτοι, αν και πάντα υπάρχει χώρος για μεγαλύτερη συμμετοχή. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες και ο νυν Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, απόφοιτος 1982, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος, απευθυνόμενος στους συναποφοίτους, τόνισε: “οι απόφοιτοι του Πειραματικού προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο και δεν συμβιβαζόμαστε με την μετριότητα. Να δούμε τι πραγματικά θέλουμε να κάνουμε και να αξιοποιήσουμε τους ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν.”

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε στο σύνολο και κατ’άρθρο τις προτεινόμενες αλλαγές. Ο προεδρεύων της ΓΣ, κ. Αχιλλέας Μαυρομάτης, απόφοιτος 1984, σημείωσε: “Το ότι είμαστε και αθλητικός σύλλογος δεν απαγορεύει άλλες δραστηριότητες, όπως πολιτιστικές εκδηλώσεις, δικτύωση των αποφοίτων κλπ.”.

“Ανέβηκε” η νέα σελίδα του Συλλόγου

Στη διέυθυνση www.sapspth.gr μπορείτε να επισκεφθείτε την νέα σελίδα του Συλλόγου, είτε από υπολογιστή, είτε από κινητή συσκευή. Η νέα σελίδα κατασκευάστηκε από την εταιρία Social Mind – η οποία ιδρύθηκε από τους απόφοιτους 2003 Απόστολο Κρητικό και Άγγελο Συναδάκη. Η νέα σελίδα φιλοδοξεί να φέρει σε επαφή τους απόφοιτους μεταξύ τους αλλά και με το Σχολείο και την κοινωνία της πόλης. Σε επόμενο στάδιο θα λειτουργήσει και η ιδιαίτερη Περιοχή Μελών με πλούσια λειτουργικότητα.

Ένα σημείο που χρειάζεται την συμμετοχή των αποφοίτων είναι το οπτικό υλικό. Αν έχετε φωτογραφίες ή/και βίντεο που θέλετε να μοιραστείτε με τους συναπόφοιτους, στείλτε το!

Βοηθήστε το Σχολείο

Το σχολείο μας, που στεγάζεται στο κτήριο που σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Δημήτρης Πικιώνης και αποπερατώθηκε το 1937, φιλολοδοξεί να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του εκπαιδευτικού γίγνεσθαι στην πόλη και τη χώρα. Μπορείτε να συνδράμετε τον Σύλλογο Αποφοίτων να χρηματοδοτήσει κάποιες από τις ανάγκες του σχολείου σε υλικό και υποδομές. Αυτήν την περίοδο, το Σχολείο θέλει να αντικαταστήσει υλικό τεχνολογίας (network switches, οθόνες, οπτικοακουστικές υποδομές) και διδακτικό υλικό. Μπορείτε να βοηθήσετε κάνοντας τη δωρεά σας στους λογαριασμούς του Συλλόγου. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι ο Σύλλογος Αποφοίτων είχε χρηματοδοτήσει μερικώς την ανακαίνιση της αίθουσας ρομποτικής “Hacker Lab”.

Δράσεις αποφοίτων

Η απόφοιτος 2004 Χριστίνα Κυριακίδου συμμετέχει σε ομαδική έκθεση που διοργανώνεται στον χώρο του Οικόπολις, Πτολεμαίων 29Α, Η έκθεση δείχνει μέσω φωτογραφιών, κειμένων και διαφορετικών έργων την καταστροφή του πλανήτη μας. Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση μπορείτε να δείτε εδώ.

Στείλτε μας και τις δικές σας εκδηλώσεις ή δράσεις που θέλετε να κοινοποιήσετε στους αποφοίτους.