Είσοδος Χρήστη

Συνδεδεμένα Μέλη

Κανένα
TED & TEDx Θεσσαλονίκη PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 05 Δεκέμβριος 2010 14:32

Για όσους δεν το γνωρίζουν ήδη, το TED είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση που εστιάζει σε "ιδέες που αξίζει να διαδίδονται". Ξεκίνησε στην Καλιφόρνια ως ένα τετραήμερο συνέδριο και γρήγορα απέκτησε ένα τεράστιο κοινό καθώς και διοργανώσεις - δορυφόρους σε όλο τον κόσμο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για την διοργάνωση του TED καθώς και όλες τις ομιλίες που έχουν γίνει ως τώρα στο http://www.ted.com/ (οι περισσότερες ομιλίες διαθέτουν μάλιστα υποτιτλισμό και στα ελληνικά).

Γύρω λοιπόν από τη διοργάνωση του TED δημιουργήθηκε μία ομπρέλα ανεπίσημων TED συνεδρίων ανά τον κόσμο που ονομάστηκαν TEDx. Από πέρισυ (αν δεν κάνω λάθος) η Ελλάδα συμμετέχει σε αυτή την ομπρέλα με συναντήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Μπορείτε να βρείτε τις ομιλίες του TEDx συγκεντρωμένες στο ακόλουθο κανάλι του Youtube: http://www.youtube.com/user/TEDxTalks.

Το τελευταίο TEDx Athens έγινε πριν λίγο καιρό στην Αθήνα ενώ το επόμενο TEDx Thessaloniki αναμένεται να λάβει χώρα στις 2 Απριλίου... για περισσότερες πληροφορίες μείνετε συντονισμένοι.

Όσοι δεν έχετε πειστεί ακόμη, παρακολουθήστε τα βίντεο που ακολουθούν:

Ken Robinson says schools kill creativityTED URL: http://www.ted.com/index.php/talks/lang/eng/ken_robinson_says_schools_kill_creativity.html

Erin McKean redefines the dictionaryTED URL: http://www.ted.com/index.php/talks/erin_mckean_redefines_the_dictionary.html

Filios Stangos, The crisis as an opportunity: a story of Thessaloniki